România, pe primul loc în topul țărilor cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE


Românii manifestă o dorință puternică de a deține o casă proprie, iar această tendință este reflectată în statistici! Conform datelor furnizate de Oficiul European de Statistică, aproape 70% din populația Uniunii Europene trăia în locuințe deținute personal anul trecut, în timp ce 30% locuiau în locuințe închiriate.

În clasamentul țărilor din UE în care proprietatea locuințelor primează în fața închirierii, România se situează pe primul loc! Aproape 94,8% din populația României locuiește într-o locuință deținută personal, în timp ce doar 5,2% preferă închirierea.

Pe locul doi se află Slovacia, cu 93%, iar în top sunt și Croația cu 91% și Ungaria cu 90%. În contrast, cele mai mari procente de locuințe închiriate au fost înregistrate anul trecut în Germania, cu 53%, Austria cu 49%, și Danemarca cu 40%.

În România, doar în primele trei luni ale acestui an, 6 din 10 locuințe au fost achiziționate cu fonduri proprii, deoarece creditele ipotecare nu sunt la fel de atrăgătoare pentru români.

Țările în care locuințele sunt mai accesibile, cum ar fi Bulgaria și România, fac achiziționarea unei proprietăți mult mai simplă în comparație cu alte state.

Un aspect care poate influența proporția de proprietari este reprezentat de prevalența locuințelor sociale. În țările în care există o tradiție a locuințelor sociale, precum Olanda și Austria, este mai probabil ca cei care locuiesc în chirie să fie găzduiți în proprietăți publice. Astfel, aceste țări au un procent și mai mic de proprietari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri