România, țara europeană unde cele mai multe companii listate la bursă sunt conduse de femei


Peste o sută de femei de afaceri din România au participat la ceremonia grandioasă a inaugurării Patronatului European al Femeilor de Afaceri, care a avut loc în incinta sediului Guvernului. Într-un cadru solemn, înconjurat de liderii politici, aceste distinse doamne și-au exprimat punctele de vedere asupra rolului esențial pe care îl joacă femeile în cadrul societății, în arena publică și în sfera politică.

Este demn de menționat faptul că România se remarcă în Europa prin numărul ridicat de companii listate la bursă conduse de femei.

Cu aproape 600.000 de femei acționare sau asociate în întreprinderi active pe piața românească, este evident că femeile dețin un loc semnificativ în peisajul economic al țării. Totuși, drumul către succes în afaceri este presărat cu provocări și prejudecăți, mai ales că majoritatea femeilor de succes trebuie să își împlinească cu abilitate multiplele roluri pe care le au: acela de mamă, soție și manager.

Patronatul European al Femeilor de Afaceri și-a început misiunea și își propune să stabilească parteneriate la nivel european cu organizații similare, cu scopul de a promova o reprezentare mai echitabilă a femeilor în cadrul societății.

Andreea Negru, președinta PEFA, a subliniat: „Patronatul European al Femeilor de Afaceri reprezintă o componentă importantă a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, fiind practic singura organizație patronală cu reprezentativitate națională pentru întreprinderile mici și mijlocii. Această inițiativă era necesară pentru a promova în cel mai eficient mod posibil rolul și importanța femeii în societate, în politică și în viața publică.”

Evenimentul inaugural al acestui patronat a avut onoarea să o aibă ca invitată și pe Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Ministrul Familiei a subliniat importanța dedicației și implicării femeilor, alături de cele ale bărbaților, tinerilor și persoanelor cu experiență, deoarece o combinație echilibrată aduce cele mai bune soluții pentru provocările cu care se confruntă societatea românească în prezent.

Conform datelor oferite de Consiliul Național al IMM-urilor din România, investițiile în companiile conduse de femei sunt în general mai mici decât în cele conduse de bărbați, însă cifra de afaceri și profitabilitatea sunt mai mari în cazul întreprinderilor conduse de femei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri