AcasăMoney&PeopleDoliu în lumea artistică! S-a stins din viață Alexandru Lulescu, cel mai...

Doliu în lumea artistică! S-a stins din viață Alexandru Lulescu, cel mai vârstnic actor român. Pe 1 iunie împlinise 90 de ani

S-a stins din viață Alexandru Lulescu, cel mai vârstnic comic și actor al teatrului românesc. Pe 1 iunie a.c., veteranul artist ce a bucurat multe generații făcând un cuplu de istorie cu regretatul Nicu Constantin, împlinise 90 de ani.
Alexandru Lulescu, nea Lulu, așa cum era respectat de branșa artistică și în colectivul Teatrului de revistă C. Tănase, scenă pe care a slujit-o mai mult de șase decenii și unde a primit milioane de aplauze în câteva mii de spectacole, s-a stins din viață în urma unui accident vascular cerebral. Alexandru Lulescu a făcut lumea să zâmbească și un ultimul an din viața sa, în ciuda vârstei sale fiind activ pe scena principalului treatru de revistă al țării.

Ce avere are familia lui Denise Rifai. Se trage dintr-o familie de viță nobilă din Iordania


S-a stins din viață Alexandru Lulescu, cel mai în etate actor român.Pe 1 iunie a împlinit 90 de ani
Nelipsit de la ”Ora veselă”, faimoasa emisiune de umor a postului public de radio, în perioada comunistă și Revelioanele televizate, Alexandru Lulescu a fost coleg de generație cu Dem Rădulescu, George Constantin, Gheorghe Dinică Gheorghe Cozorici, Puiu Călinescu, Jean Constantin și Stela Popescu.
În urmă cu câțiva ani, actorul a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, pentru întreaga sa activitate pus în slujba artei scenice și spectacolului. Timp de 18 ani a urcat pe scenă și a apărut în fața camerei de filmat alături de Nicu Constantin, amândoi formând unul dintre cele mai îndrăgite cupluri umoristice din  istoria revistei românești. Au fost numiți ”cavalerii râsului”.
”Am făcut toată viața haz de necaz, și, vă spun sincer că am văzut multe până la vârsta acesta. Un lucru e cert, un pic de râs n-a făcut rau nimănui”, ne-a asigurat maestrul Alexandru Lulescu, cel care, până ca inima să-i cedeze, a suferit- după cum chiar el ne-a spus- doar de ”bună dispoziție cronică”.
 
Alexandru Lulescu (stânga) alături de Corina Chiriac și Alexandru Arșinel

Maria Ciobanu a urcat încă o dată pe scenă, la aproape 85 de ani /FOTO! Unde s-a întâmplat asta

Ultimele Articole