S-a stins din viață Bibi Ionescu, legendă a muzicii românești. În 1963 a înființat prima formație rock de la noi

S-a stins din viață Corneliu ”Bibi” Ionescu, ultimul membru fondator al grupului Sfinx, prima formație românească de a cântat rock.

Pionier al genului pe la noi, Bibi Ionescu a cântat din 1963, anul înființării formației ce a încântat generații de români și până în 1994, când trupa s-a dizolvat.

Mihai Cernea, bateristul Sfinx a ales să continue cu Sfinx Experience pe când Corneliu ”Bibi” Ionescu a înființat Sfinx Pro, grup ce a eșuat muzical dar echipa a renăscut în partea tehnică a scenei. Corneliu ”Bibi” Ionescu, care a trecut în neființă la 76 de ani, a înființat Stage Expert, prima firmă profesională din România de organizări evenimente, echipament tehnic de scenotehnică și lumini.

Carla’s Dreams nu mai vrea să continue cu trupa sa: ”Vreau să mă retrag, să mă reinventez”

În urmă cu doi ani, s-a stins și Dan Andrei Aldea, cel ce a condus formația Sfinx în anii ’70, socotit de mulți drept cel mai mare chitarist din muzica românească.

S-a stins din viață Bibi Ionescu, legendă a muzicii românești. În 1963 a înființat Sfinx, prima formație rock de la noi

În anii ’80, Sfinx, deja vederani ai scenei muzicale românești, își câștigaseră  libertatea de a avea contracte în afara țării, în cluburi din occident. În Sfinx s-au lansat și afirmat nume ca Laurențiu Cazan,Crina Mardare, Paul Ciuci, ori marii chitariști Adrian Ordean (Compact) și Florin Ochescu (ex Holograf).

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed