S-a stins din viață Eugenia Șerbănescu! A fost prima femeie din Europa ce a cântat la tobe într-o formație

S-a stins din viață Eugenia Șerbănescu, membră a grupului Venus, prima formație vocal instrumentală 100% feminină din muzica românească.

La jumătatea anilor ’60 era o raritate ca femeie să urci pe scenă cu un repertoriu beat/pop-rock, dar să apari pe scenă cântând la un instrument. Alături de colegele sale, Eugenia Șerbănescu a reușit să uimească nu doar pe plan național cât și internațional prin zeci de turnee și spectacole întreprinse între 1967-1977 în afara țării. După dizolvarea grupului Venus, instrumentista a făcut parte din Orchestra Societății Române de Radiodifuziune.

Carnagiu la un carnaval din Belgia! A intrat cu mașina în mulțime

S-a stins din viață prima femeie din Europa ce a cântat la tobe într-o formație. În urmă cu 50 de ani făcea furori

”Soacra mea, un om remarcabil. De o sensibilitate aparte și inima întregii familii. Dumnezeu s-o odihnească! A murit Eugenia Șerbănescu, prima femeie baterist din România și din Europa. Artist instrumentist de marcă, Eugenia Șerbănescu a făcut parte timp de peste 35 de ani din Orchestra de Cameră și cea Națională a Societății Române de Radiodifuziune. Cu aceste două orchestre a participat la zeci de turnee în străînăte în Europa și în Asia. În anii 60′ -70′, Eugenia Șerbănescu a fost baterista trupei Venus, prima formațiune muzicală de femei din România și din Europa. Eugenia Șerbănescu, trecută în Eternitate în această dimineață, a fost un reper pentru mediul artistic profesionist”a scris Valentina Șerbănescu, nora defunctei artiste anunțând decesul acesteia.

Pe lângă Eugenia Șerbănescu, în Venus au făcut parte Nicoleta Păun (voce, chitară), Atena Constantin (chitară, voce), Elvira Iancu (chitară bass) și Liane Birenberg (orgă, voce). Instrumentista a continuat să cânte și cu Venus N după scindarea trupei, perioada de când ”datează” singurele înregistrări  sub titulatura Venus.

Preţul petrolului a scăzut pentru a două săptămână consecutiv

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed