Salariu mediu de aproape 1000 euro la Metrorex

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al Metrorex, postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, câștigul mediu lunar pe salariat este de 3990,78 lei pe lună, iar cu tot cu alte bonificații în lei sau în natură se ridică la 4.320,17 de lei.

 

Anul trecut, salariaţii Metrorex au beneficiat de venituri salariale medii lunare persalariat de 3.776,42 lei pe lună, iar cu tot cu alte bonificații câştigul a ajuns la 3.982,44 de lei.

 

„Anul trecut, în medie, un salariat de la Metrorex a plecat acasă cu 2.500-2.600 de lei pe lună. Veniturile brute sunt de aproximativ 3.500 de lei/lună. Salariaţii de la metrou beneficiază de un venit mai mare pentru că pe lângă salariu de bază încasează şi sporuri speciale, de muncă grea, de noapte, dacă lucrează sâmbăta şi duminica se dublează ora de muncă. Metrorex, la sfârşitul anului trecut, a înregistrat datorii de aproximativ 100 milioane de lei. Datoriile reprezintă neplata facturilor restante pentru lucrări de anul trecut. În general, Metrorex nu a înregistrat profit anul trecut, bugetul de venituri şi cheltuieli al Metrorex este compus din subvenţia încasată de la buget şi din vânzarea cartelelor de călătorie. Contractele colective de muncă expiră la 1 aprilie”, ne-a declarat fosta conducere a Metrorex.

 

Media salarială este făcută la nivelul de 4.265 angajaţi ai Metrorex.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed