Şase magazine Profi din Bucureşti, închise temporar de ANPC după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse expirate şi mizerie. Au fost date amenzi în valoare de 144.000 de lei

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisarii ANPC au continuat campania de verificare a supermarketurilor din Bucureşti, iar în data de 15 februarie au fost verificate şapte magazine aparţinând operatorului economic Profi Rom Food S.R.L., situate în sectoarele 2, 3, 4 şi 6. 

 

Cele mai grave nereguli descoperite de comisarii ANPC au fost comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse cu data de consum depăşită, dar şi utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător.

 

 

În plus, în zona Gastro/Grill, aau fost descoperite produse fără elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum.

 

S-a mai constatat: utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere neigienizate şi depreciate, identificarea unei temperaturi neconforme, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide.

 

De asemenea, echipele de control au mai găsit gândaci morţi lângă rafturile cu produse. Pe pardoseală, pavimentul era depreciat, existau zone din tavan cu infiltraţii şi mucegai, folosirea unor cuptoare electrice şi friteuze neigienizate, vânzarea unor produse congelate cu acumulări de gheaţă în ambalaj şi arsuri de congelare.

 

 

“Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui.  Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. 

 

 

ANPC a dat amenzi în valoare de 144.000 de lei. De asemenea, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au decis închiderea temporară pentru şase unităţi, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, a fost propusă şi închiderea pe o perioadă de şase luni pentru trei magazine.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri