Satele pot fi reclădite cu fonduri europene – Vezi sumele puse la dispoziţie

Cei care sunt interesati de investitii in vederea renovarii si dezvoltarii satelor pot accesa fonduri nerambursabile in valoare totala de 1,54 de miliarde de euro, prin intermediul masurii 322, ce se incadreaza in Axa III: „Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale”.

Cea mai mare parte a banilor – 80 la suta – sunt pusi la dispozitie de Uniunea Europeana, iar restul de 20 de procente de statul roman, scrie Ziare.com.

Aceste fonduri pot fi accesate de comune, prin reprezentantii lor legali, autoritatile locale sau Asociatii de Dezvoltare Intercomunitare (ADI), prin operatorii regionali pentru investitiile in infrastructura de apa si apa uzata, ADI realizate intre doua sau mai multe comune, ONG-uri, asezaminte culturale si institutii de cult si de persoane fizice si juridice care detin in proprietate sau administreaza obiective de patrimoniul cultural sau natural de interes local si care aplica pentru protejare acestui patrimoniu din spatiul rural.

Reprezentantul legal al comunei este primarul, dar poate fi si administratorul public pentru comune si ADI. Citeşte integral articolul Satele pot fi reclădite cu fonduri europene – Vezi sumele puse la dispoziţie pe Ziare.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed