Scandal la Miss Universe 2023, unde o americancă a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din lume. Este cea mai bătrână concurentă din istoria concursului iar originile sale sunt filipineze

Scandal la Miss Universe, unde o americancă a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din lume.

Texanca R’Bonnery Gabriel a câștigat titlul acasă, în New Orleans, SUA, țara sa fiind anul acesta gazda celui mai important concurs de frumusețe feminină de pe mapamond. De unde și nemulțumirea latino-americanilor mai ales că organizatorii concursului au mărit la acestă ediție limita de vârstă a candidatelor. Mai nou, se permite și mamelor ori femeilor ce s-au căsătorit să concureze la Miss Universe.

Acestă decizie i-a scandalizat pe ce cei care și-au susținut finalistele de pe continent, care s-au clasat pe locul doi și trei, Amanda Dudamel (Venezuela) respectiv Andreina Martinez (Republica Dominicană). În plus, câștigătoarea Miss Universe 2023, R’Bonnery Gabriela are 28 de ani, o vârstă mare față de majoritatea participantelor în istoria concursului.

Noua președintă a Miss Universe este transgender și spune că, pe viitor, concursul va promova ”egalitatea de gen”

În plus, noua președintă a concursului, Anne Jakrajutatip, care este transgender, vrea să schimbe din temelii regulile acestui concurs. Ea a declarat că, pe viitor, Miss Universe va promova: ”culturi diverse, incluziune socială, egalitate de gen, creativitate, forța binelui și, desigur, frumusețea umanității”.

Scandal la Miss Universe, unde o americancă a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din lume

Născută în Statele Unite, R’Bonnery Gabriela, al cărei tată este de origine filipineză, a fost aleasă drept câștigătoare din 84 de femei din întraga lume. Model, designer de modă, americanca din Houston, Texas este câștigătoarea concursului Miss USA 2022 și cea mai „vârstnică” participantă la Miss Universe.

România nu a fost reprezentată anul acesta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed