Scandal monstru la Hong Kong, cu Leo Messi în mijlocul controversei

Organizatorii meciului amical al echipei Inter Miami din Hong Kong s-au angajat ca Lionel Messi să joace cel puţin 45 de minute, a dezvăluit luni ministrul sportului din Hong Kong, după ce absenţa superstarului argentinian la partida de duminică a stârnit furia publicului.

Căpitanul campioanei mondiale Argentina, care suferă oficial de o întindere la ischiogambieri, a rămas pe bancă pe toată durata meciului amical de duminică, câştigat cu 4-1 în faţa unei echipe din Hong Kong.

Înfrângerea sa i-a înfuriat pe cei 38.323 de spectatori care plătiseră minimum 125 de dolari (115 euro), şi în multe cazuri de cinci ori mai mult, pentru a-şi vedea idolul în acţiune. Scandările „daţi-ne banii înapoi” şi acestea au escaladat până la fluierul final, când englezul David Beckham, coproprietar al clubului din Miami, a fost huiduit în timp ce încerca să mulţumească publicului.

Guvernul din Hong Kong a transmis două comunicate duminică seara, declarându-se „extrem de dezamăgit” şi ameninţând că va retrage finanţarea publică de 1,9 milioane de euro organizatorului evenimentului, Tatler Asia, o instituţie de modă şi stil de viaţă de lux.

„Una dintre principalele condiţii ale acordului nostru de finanţare cu Tatler Asia a fost ca Messi să joace cel puţin 45 de minute, în funcţie de condiţia fizică şi de siguranţă”, a declarat Kevin Yeung, secretarul pentru Cultură, Sport şi Turism din Hong Kong, în cadrul unei conferinţe de presă, luni. „Ieri, înainte de începerea meciului, organizatorul Tatler Asia a reafirmat că Messi va juca în a doua repriză”, a explicat el.

Yeung, care a asistat la meciul de pe stadion alături de alţi oficiali, printre care şeful executivului din Hong Kong, John Lee, a declarat că guvernul local a încercat să negocieze cu organizatorul atunci când jucătorul de 36 de ani nu a apărut pe teren la începutul reprizei secunde.

Negocierile au ajuns într-un impas cu zece minute înainte de finalul meciului, fiind respinse „soluţii” precum apariţia lui Messi pe teren pentru a interacţiona cu fanii şi a primi trofeul.

Ministrul a adăugat că guvernul din Hong Kong va lua o decizie cu privire la retragerea sprijinului financiar planificat după ce va analiza faptele împreună cu organizatorul evenimentului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed