AcasăPoliticSe întorc la muncă parlamentarii. Pensiile speciale, legea pensiilor și măsurile anti-drog,...

Se întorc la muncă parlamentarii. Pensiile speciale, legea pensiilor și măsurile anti-drog, prioritățile aleșilor

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, luni, sesiunea de toamnă, după vacanţa de vară de două luni. Este cea de-a doua sesiune parlamentară din acest an.

Camera Deputaţilor este convocată luni, 4 septembrie, de la ora 16.00, în a doua sesiune ordinară a anului 2023, potrivit dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, a anunţat forul legislativ.

Conducerea Senatului se reuneşte începând cu ora 9.00, luni, urmată de şedinţa comitetului liderilor şi a grupurilor parlamentare. În prima şedinţă de plen se va alege noua conducere a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Preşedinţii celor două foruri rămân neschimbaţi, Alfred Simonis urmând să continue interimar la şefia Camerei Deputaţilor, iar la Senat fiind preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a preluat funcţia după finalizarea mandatului de premier.

Printre proiectele aşteptate în această sesiune se află legea pensiilor şi legea salarizării, jaloane în PNRR, dar şi modificarea legii pensiilor speciale, după decizia CCR care a declarat neconstituţional proiectul.

De asemenea, peprezentanţi ai PSD urmează să vină cu mai multe proiecte de înăsprire a sancţiunilor aplicate şoferilor care urcă la volan beţi sau drogaţi, printre propuneri numărându-se anularea dreptului de a conduce pentru cel puţin zece ani sau chiar confiscarea autovehiculului condus de un şofer drogat sau beat, conform News.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.