Se oferă bani de la stat pentru acești români. Sumele pornesc de la 200 de euro

Se dau bani de la stat pentru români, iar sumele pornesc de la 200 de euro. Cine ar urma să încaseze banii?

Ministerul Agriculturii anunță că producătorii de cartofi pentru consum ar putea primi un ajutor de 200 de euro/ha.

Sursa citată subliniază faptul că există un proiect de act normativ care vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de cartof de consum, pentru anul 2024, în cadrul Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum.

Suma totală alocată este în valoare de 11.483.880 lei reprezentând echivalentul a maximum 2.309.010 euro, iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis 200 euro/ha se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.

Ce ajutor de la stat ar putea să primească acești români

Există însă și niște condiții de acordare a acestor sume de bani. Astfel, pentru a obţine sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafaţă cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv şi să obţină o producţie de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puţin 6 tone/ha până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Mai sunt însă și alte detalii importante care trebuie știute. Spre exemplu, beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole şi producători agricoli persoane juridice.

În ceea ce privește valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis, acesta se exprimă sub forma unei subvenţii iar valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200 euro/ha.

Totodată, acesta se plăteşte în lei la cursul de schimb de 4,9735 lei, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2023. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranşă, în anul 2024.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed