Se rupe AUR? George Simion se delimitează de Călin Georgescu și Claudiu Târziu

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni seară, că se va disocia de orice membru AUR care va continua să emită simpatii comuniste sau naziste.

Întrebat în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 dacă va accepta în continuare declarații favorabile nazismului, Simion a spus că cei care au dat astfel de declarații au timp să vină cu explicații, iar în cazul în care nu vin sau nu clarifică aceste declarații, vor fi îndepărtați din partid.

”Îi rog să-și clarifice poziția și să lămurească aceste lucruri pentru că dacă vrei să faci politica viitorului, nu a trecutului, trebuie să vorbești despre proiecte pentru țară. (…) Dacă nu-și clarifică clar ideologia și dacă nu se delimitează clar de orice mișcare din trecut cu care AUR nu are de-a face trebuie să plece”, a spus Simion referindu-se la Călin Georgescu.

El a precizat că această decizie se aplică tuturor membrilor AUR cu simpatii legionare sau comuniste.

Notă: Copresedintele AUR, Claudiu Târziu, a participat pe iulie 2016 la o conferință organizată de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. La final, Târziu s-a pozat împreună cu soția alături de Suru, potrivit aktual24.ro. Târziu, susține că nu are simpatii legionare. Dar el s-a fotografiat în iulie 2016 cu Șerban Suru, șeful Mișcării Legionare, și a participat la o conferință organizată de acesta din urmă. Evenimentul se intitula: „Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut și prezent!

Liderul AUR a precizat că are încredere că cel pe care l-a propus președinte de onoare al partidului va veni cu precizări. Întrebat concret dacă Georgescu mai poate fi propunerea AUR pentru funcția de premier în acesste situații, Simion a răspuns: ”Dacă nu-și clarifică aceste afirmații, nu poate. Dar cred că-și va clarifica”.

Simion a mai spus că Georgescu nu trebuia să se lanseze în afirmații legate de istorie și a recunoscut că știe că acesta are simpatii legionare.

  • ”60 de milioane de morți poate au fost făcuți poate de Khmerii roșii în Cambodgia sau de Stalin în Rusia. Eu am făcut masterat în crimele comunismului în România și pot să mă pronunț pe aceste teme. Domnul Georgescu are alte studii. (…) Nu trebuia Georgescu să vină se pronunțe pe teme de istorie. (…) Eu am 35 de ani, nu trebuie să fi pus eu să discut despre istoria recentă a României, despre legionari și comuniști, să fac aprecieri despre Zelea Codreanu sau Ceaușescu pentru că o să găsești simpatizanți legionari cu este Florin Georgescu, sau cum sunt bunicii noștri, simpatizanți ai comuniștilor. Și nazismul și comunismul au făcut milioane de victime și nu mai trebuie să ajungem la sisteme totalitare. Acum să mă pui pe mine la mijloc să explic elor care se uită acum…”, a mai spus Simion.

Liderul AUR s-a delimitat și de declarația lui Călin Georgescu prin care acesta a afirmat că ”Scutul Deveselu este o rușine diplomatică”.

  • ”AUR e categoric pro-NATO. Milităm pentru apartenența noastră la NATO și UE, dar nu în genunchi. E foarte bine că avem Scutul de la Deveselu, m-ar bucura să avem și mai multe investiții americane în țară, să avem o garanție economică, nu numai militară”, a spus Simion.

Declarațiile anterioare ale lui Călin Georgescu:

  • ”Scutul Deveselu este o rușine diplomatică. Scutul nu are nimic legat de apărare. Din contră, ne-a tras într-un conflict de care nu aveam nevoie. Scutul ca atare este o parte a politicii de cofruntare. Scutul nu este o chestiune de pace, cum este prezentat de cei care au pupat ghiulul la diverse porți.
  • Armata română ca apărare nu există. Noi am externalizat răspunderea, acțiunile și deciziile în securitatea națională și apărarea țării. Noi nu mai reprezentăm nimic pe plan extern, zero. Toate programele de guvernare așa zise de 30 de ani nu au fost decât o listă privată de cumpărături, e escorcherie. Nici o țară din blocul NATO care în eventualitatea în care va fi atacată de Rusia, vă asigur că NATO nu îi va lua apărarea. Acest club este inexistent”.

”Am avut azi o ieșire care nu mă califică ca fiind prezidențiabil”

Legat de ieșirea violentă pe care a avut-o astăzi la tribuna Camerei Deputaților, împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, Simion a admis că a fost o ”secvență reprobabilă”.

”Nu i-am făcut nimic. Îmi pare rău de o secvență reprobabilă, el țipa ești prost, eu țipam ești hoț. Eu am niște probe că el e hoț, dar nu știu ce probe are el că sunt rus”, a spus liderul AUR.

A spus, de asemenea, că nu se califică deocamdată pentru funcția de candidat la președinția României.

”Am avut azi o ieșire care nu mă califică ca fiind prezidențiabil”, a mai spus George Simion.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed