Semnal de alarmă la nivel mondial! OMS a spus ce boală va lovi întreaga omenire

0
36
Semnal de alarmă la nivel mondial! OMS a spus ce boală va lovi întreaga omenire

Una din patru persoane se va confrunta cu un anumit grad de pierdere a auzului, până în anul 2050, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții OMS susțin că cel puțin 700 de milioane de persoane urmează a avea nevoie de servicii de îngrijire a urechii și de asistența a auzului, dar și de alte servicii de reabilitare, cu excepția cazului în care vor lua măsuri timpurii.

“Capacitatea noastră de a auzi este extrem de importantă. Hipoacuzia netratată poate avea un impact devastator asupra capacității oamenilor de a comunica, de a studia și de a-și câștiga existența. Poate avea și un impact asupra sănătății mintale a oamenilor și a capacității lor de a susține relații”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit who.int.

Noul raport emis de OMS subliniaza necesitatea intensificării rapide a eforturilor de prevenire și abordare a pierderilor de auz prin investiții și extinderea accesului la serviciile de asistență auditivă.

Potrivit OMS, în majoritatea țărilor, îngrijirea urechii și a auzului nu este încă integrată în sistemele naționale de sănătate, iar accesarea serviciilor de îngrijire este o provocare pentru cei cu boli ale urechii și pierderea auzului.