Serviciul SMURD din Bistriţa-Năsăud va începe să funcţioneze săptămâna viitoare

Echipajul de terapie intensivă mobilă va fi ataşat Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean, urmând ca medici din Cluj şi Mureş să vină, pe rând, să lucreze la Bistriţa în gărzi a câte patru-cinci zile. Pentru funcţionarea echipajului de terapie intensivă mobilă sunt câteva condiţii de îndeplinit, printre care transferul unei maşini de la Mureş sau Cluj la Bistriţa şi găsirea unor medici care să lucreze pe maşina respectivă.

Serviciul din Bistriţa va fi coordonat medical de SMURD Cluj de unde, de altfel, s-ar putea să fie trimişi la Bistriţa şi medici care să vină şi să lucreze în gărzi de câte patru -cinci zile.

Pentru medicii care vor veni să lucreze la SMURD Bistriţa, Prefectura Bistriţa-Năsăud s-a angajat că va găsi spaţii de cazare.
Sâmbătă, la Prefectura Bistriţa-Năsăud a avut loc o întâlnire de lucru pe tema înfiinţării SMURD Bistriţa la care au participat prefectul Cristian Florian, şeful Direcţiei de Sănătate Publică – Anca Andriţoiu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă – dr. Mircea Gelu Buta, şeful ISU – Constantin Florian, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă – Florea Constantin.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed