AcasăNEWSSingura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

Singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

Ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, a declarat că dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al “Treilea Război Mondial”, relatează EFE, conform Agerpres.

Guido Crosetto a făcut această declaraţie, difuzată de presa italiană, după o întâlnire cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei şi pe apărarea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apărării.

Potrivit ministrului italian, cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe “în momentul în care tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev” şi deci “la frontierele Europei”.

“A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a subliniat Crosetto.

În acelaşi timp, ministrul italian a ţinut să accentueze că ţările NATO nu fac decât să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse.

Crosetto asigurase deja joi că ţara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei de agresiunea rusă şi pentru a “opri” o escaladare a conflictului.

Pentru Ministerul italian al Apărării, noul transport de armament şi echipamente către Ucraina, al şaselea aprobat recent de Parlament, este “inexpugnabil chiar şi din punct de vedere pacifist”.

“Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului”, a adăugat Crosetto, subliniind că “nu există niciun conflict între italieni şi ruşi”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.