Situație tot mai complicată în Europa din cauza Rusiei. Acum Polonia stârnește ”marele urs”

0
3
Situație tot mai complicată în Europa din cauza Rusiei. Acum Polonia stârnește ”marele urs”

Polonia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în legătură cu expulzarea unui diplomat polonez din Sankt-Petersburg care a fost acuzat că a luat parte la proteste împotriva condamnării la închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat Ministerul de Externe polonez, relatează Reuters şi dpa.

Decizia Rusiei “va agrava şi mai mult criza din relaţiile bilaterale”, a precizat MAE polonez într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

În replică la acţiunea Rusiei, Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus, pe care l-a informat că diplomatul în cauză “nu făcea decât să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale” în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

”Partea poloneză se aşteaptă ca autorităţile ruse să corecteze această decizie eronată”, a mai indicat Ministerul de Externe în comunicat. ”În caz contrar, Polonia îşi arogă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare”, menţionează sursa citată.

Rusia a anunţat vineri expulzarea unor diplomaţi din Suedia, Germania şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale de luna trecută împotriva încarcerării opozantului Kremlinului, Aleksei Navalnîi, informează Reuters. Ministerul de Externe rus a declarat într-un comunicat că Moscova consideră inacceptabile acţiunile diplomaţilor.