Sorin Grindeanu: Mă interesează să scoatem Tarom din această zonă nefericită, economic vorbind

0

„Nu am discutat. Pe noi ne interesează în acest moment să scoatem Tarom din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită, economic vorbind, care la rândul ei are efecte în calitatea serviciilor pe care noi vrem să le îmbunătăţim în perioada următoare. Statul nu poate să vină cu un ajutor de stat, după cum bine ştiţi, fiindcă ceilalţi jucători din piaţă ar reclama imediat, conform legilor concurenţei, şi atunci trebuie să găseşti forme în a ieşi din acest cerc vicios”, a explicat Sorin Grindeanu, întrebat  dacă în întâlnirile pe care le-a avut a discutat şi despre Tarom, miercuri la Doha, în timpul vizitei din Qatar.

Ministrul PSD a mai spus că una din aceste forme este de a găsi investitori care să finanţeze în aeronave noi şi în servicii mai bune.

„Şi căutăm acest lucru, nu am de ce să mă ascund şi sper să şi găsim. Probabil că pe finalul lunii aprilie se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbeşte de aproape trei ani de zile. Dar e un pas. Tarom are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent”, a conchis ministrul Grindeanu.