Sorin Grindeanu: Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite pentru Portul Constanţa

”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa! Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports)”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook.

Sorin Grindeanu arată că proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administraţia Portului Constanţa, în baza memorandumului semnat în iunie 2022, a căpătat contur, iar pe 15 mai, vom inaugura noul terminal RO-RO”.

Potrivit ministrului, 2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, în Portul Constanţa, iar tendinţa de creştere se menţine şi în anii următori. 

”De aceea, suntem interesaţi de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului”, precizează ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed