Statul va subvenţiona dobânzile la creditele luate de agricultori

Schema se aplica în perioada 2010-2012, sub forma subvenţionarii ratei dobânzii la creditele bancare contractate de producatorii agricoli cu instituţiile de credit sau cu instituţiile financiare nebancare, se arată în textul proiectului

“Subvenţia la dobânda reprezintă diferenţa dintre dobânda pieţei stabilită prin contractele de credit încheiate cu instituţiile de credit sau instituţiile financiare nebancare şi dobânda de referinţa comunicată de Comisia Europeana. Având în vedere nivelul mediu actual al dobânzilor bancare, de circa 18%, şi cel al dobânzii de referinţă pentru România de 8%, se apreciază că,în termeni reali, această subvenţie reprezintă o reducere anuală cu circa 45% a sumelor reprezentând dobânzi platite la credite” mai scrie în textul proiectului.

Ajutorul va fi acordat tuturor celor care contractează un credit de la aprobarea actului normativ şi va fi valabil pentru dobânzile care trebuie plătite până la sfârşitul lui 2012. Schema de ajutor de stat va beneficia de un buget de 105 milioane de lei.

Puteţi consulta, atasat, textul proiectului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed