x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Străzile din Sfântu Gheorghe, împânzite cu steagul Ungariei

Zeci de steaguri ale Ungariei au fost arborate pe stâlpii din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie. Prefectura Covasna a somat marţi Primăria Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul României lângă cel al Ungariei, așa cum prevede legea.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.03.2018, 16:04

Ca urmare a arborării, în data de 13.03.2018, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, Instituția Prefectului-Județul Covasna a transmis o somație Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

 

 

„Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”, potrivit art.7 din Legea nr.75/1994:

 

 

Astfel, autoritatea publică locală în cauză a fost somată să intre în legalitate până mâine, 14 martie 2018, respectiv să arboreze în condiţiile legii şi Drapelul Naţional al României, în caz contrar urmând a se aplica sancțiunea contravențională prevăzută de lege.

 

 

În altă ordine de idei, cei din Sfântu Gheorghe par mai degrabă că sărbătoresc ziua Italiei și nu a țării vecine, pentru că steagurile sunt ale Italiei, cele două țări având aceleași culori. Însă cel al Italiei are culorile pe verticală, în timp ce steagul Ungariei are culorile pe orizontală.