Studiu HAY: Managerii din România au o putere de cumpărare mai mare decât cei din SUA, Marea Britanie şi Germania

Managerii de top din România câştigă, în medie, de aproape 10 ori mai mult decât un angajat obişnuit, potrivit companiei de consultanţă Hay Group. Discrepanţa dintre salariul unui director şi al unui angajat este cea mai mare din Europa din rândul ţărilor analizate. În rândul celor 56 de ţări analizate, România se află pe locul 9 la capitolul diferenţe salariale. Este urmată în clasament de Ucraina şi Polonia.

Datele Hay Group mai arată că managerii din România o duc cel mai bine din Europa, chiar şi pe timp de criză. Raportat la standardele de viaţă din la noi din ţară, executivii au o putere de cumpărare mai mare decât în Statele Unite, Marea Britanie şi Germania.

Experţii au explicat că, în ultimii ani, managerii români au început să îi înlocuiască pe expaţi la conducerea firmelor din ţară. În aceste condiţii, firmele străine au realizat economii cu salariile şi primele de până la 30%.

 În acelaşi timp, salariile acestora au rămas chiar şi în 2009 aproape de nivelul din urmă cu doi ani, pe fondul lipsei specialiştilor. România ocupă tot locul 9 dintre cele 56 de state analizate la puterea de cumpărare a managerilor. Potrivit companiei de consultanţă, cel mai bine trăiesc directorii de top din Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed