Tănăsescu: Desfiinţarea INA nu înseamnă reformă, ci un mare pas înapoi (video)

Institutul Naţional de Administraţie este o creaţie a Uniunii Europene, a explicat Mircea Coşea. Infiinţarea lui s-a făcut cu ajutorul banilor europeni şi a făcut parte din pachetul de condiţii pe care România a trebuit să le îndeplinească în momentul aderării la spaţiul comunitar.

„INA este o instituţie creată de Uniunea Europeană. N-ar fi trebuit să intre în restructurare, dar a intrat. In cazul în care dispare INA, fondurile europene alocate României pentru înfiinţarea şi funcţionarea INA din 2001, până în 2009 trebuie returnate. Valoarea este de 10,5 milioane de euro. La asta se mai adaugă penalizările pe care le vom plăti pentru nerespectarea contractelor în curs cu Uniunea Europeană şi cu anumite entităţi din ţară, pentru că INA are astăzi contracte de formare şi pregătire a personalului în valoare de aproape 800.000 lei, contracte cu primării, prefecturi cu tot ce au dorit să se pregătească astăzi”, a declarat preşedintele INA, Mircea Coşea.

La rândul său, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, spune că reforma administraţiei trebuie făcută din punct de vedere calitativ şi nu cantitativ. El se declară împotriva desfiinţării Institutului Naţional de Administraţie, întrucât acesta poate forma specialişti în domeniul fondurilor europene.

„Sunt surprins de faptul că Institutul domnului Coşea urmează să fie desfiinţat. Ar fi o eroare majoră, ar fi o eroare care ar conduce în momentul de faţă nu la o reformă în administraţie ci, mai degrabă, la un pas înapoi în această reformă. Această reformă trebuie să se bazeze pe modul în care România va atrage bani europeni în perioada anilor următori”, spune reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed