Țara care a administrat DOUĂ MILIARDE de doze de vaccin și tot are probleme

Două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate de guvernul indian cetăţenilor, dozele de rapel fiind în curs de administrare pentru toţii adulţii, deoarece cazurile pozitive zilnice au atins cel mai mare nivel din ultimele patru luni, arată datele oficiale, relatează Reuters.
Premierul indian Narendra Modi a lăudat această etapă de vaccinare, marcând, astfel, cea mai amplă şi mai lungă campanie de inoculare din lume, care a început anul trecut.
”India scrie din nou istorie!” a scris Modi într-un tweet. Premierul s-a confruntat cu acuzaţii din partea opoziţiei din cauza gestionării greşite a pandemiei, despre care experţii susţin că a ucis milioane de persoane. Guvernul respinge aceste acuzaţii.
Datele Ministerului indian al Sănătăţii arată că numărul deceselor de COVID-19 se ridică la 525.709, cu 49 de decese înregistrate în cursul nopţii.
Cazurile noi au crescut cu 20.528 în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din 20 februarie, conform datelor furnizate de Reuters.
Ţara cu 1,35 miliarde de locuitori a ridicat majoritatea restricţiilor anticovid, iar călătoriile internaţionale sunt tot mai frecvente.
Aproximativ 80% din dozele de vaccin administrate au fost cu vaccinul AstraZeneca AZN.L, produs în interiorul ţării, numit Covishield. Alte doze includ Covaxin şi Corbevax, dezvoltate pe plan intern, precum şi vaccinul rus Sputnik V.
Guvernul federal şi-a accelerat campania de rapel pentru a preveni răspândirea infecţiilor, cu un număr mai mare în statele estice Assam, Bengalul de Vest şi statul sudic, Karnataka.
 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed