Ţara care renunţă la o zi din an de dragul banilor

Guvernul a decis să dea timpul înainte cu o zi. Aceasta a decis să renunţe pur si simplu la ziua de 30 Decembrie 2011. Altfel spus, locuitorii vor trece din data de 29 Decembrie direct în 31 Decembrie în încercarea de a facilita afacerile cu Australia şi Noua Zeelandă,scrie CNN.

 

In prezent, Samoa este cu 21 de ore in urma fata de Sidney. Incepand cu 29 decembrie, va fi cu doar 3 ore inainte. Schimbarea vine dupa ce acum 119 ani, Samoa s-a mutat in directia opusa, in ceea ce priveste timpul. Apoi s-a transferat la fusul orar estic international, in incercarea de a sprijini comertul cu SUA si Europa. Dar cum timpurile se schimbă, Australia si Noua Zeelanda au devenit ulterior cei mai activi parteneri de afaceri.

 

„Cand facem afaceri cu Noua Zeelanda si Australia, pierdem doua zile de munca. Cand este vineri aici, este sambata in Noua Zeelanda, si cand suntem duminica la biserica, ei deja fac afaceri in Sydney si Brisbane”, a declarat primul ministru samoan, Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

 

Samoa este localizata la aproximativ jumatatea distantei dintre Noua Zeelanda si Hawaii si are o populatie de 180.000 de locuitori.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed