Ţara care renunţă la ziua de azi de dragul banilor

Samoa era  cu 21 de ore in urma fata de Sidney. Incepand de astăzi, va fi cu doar 3 ore inainte. Schimbarea vine dupa ce acum 119 ani, Samoa s-a mutat in directia opusa, in ceea ce priveste timpul. Apoi s-a transferat la fusul orar estic international, in incercarea de a sprijini comertul cu SUA si Europa. Dar cum timpurile se schimbă, Australia si Noua Zeelanda au devenit ulterior cei mai activi parteneri de afaceri.

Schimbarea s-a făcut la miezul nopţii, sărindu-se direct pe data de 31 decembrie, ceea ce înseamnă că 30 decembrie nu va exista. Un număr de 775 de samoani nu vor putea să îşi sărbătorească ziua de naştere. Patronii vor trebui să-şi plătească angajaţii ca şi cum ar fi muncit, dar hotelierii nu îşi vor taxa clienţii cu o zi în plus.

„Cand facem afaceri cu Noua Zeelanda si Australia, pierdem doua zile de munca. Cand este vineri aici, este sambata in Noua Zeelanda, si cand suntem duminica la biserica, ei deja fac afaceri in Sydney si Brisbane”, a declarat primul ministru samoan, Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

În 2009, Samoa a decis să renunţe la maşinile cu volan pe stânga pentru cele cu volanul pe dreapta.

Samoa este localizata la aproximativ jumatatea distantei dintre Noua Zeelanda si Hawaii si are o populatie de 180.000 de locuitori.

Sursa foto: http://dxing.at-communication.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed