x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Țara din UE care își mărește teritoriul

Danemarca va construi nouă insule artificiale în zona de sud a capitalei Copenhaga, în ideea de extinde zona industrială şi a atrage investiţii în regiune, a anunţat guvernul danez, scrie AFP.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.01.2019, 12:52

Într-un oraş unde populaţia creşte şi spaţiile pentru birouri lipsesc, cele nouă insule ar urma să fie construite începând din 2022 pe o suprafaţă de trei milioane de metri pătraţi.

 

Primele terenuri vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii privind finanţarea nu au fost făcute publice, ar urma să fie finalizat în 2040, scrie Agerpres.

 

Guvernul de la Copenhaga speră să atragă până la 380 de noi companii şi să creeze 12.000 de locuri de muncă, ceea ce ar adăuga peste opt miliarde de dolari la economia daneză, sau 2,5% din Produsul Intern Brut.

 

“Vizăm întreprinderile de tehnologie de vârf, dar există întotdeauna loc pentru producţia de produse de zi cu zi”, a declarat ministrul Afacerilor, Rasmus Jarlov.

 

Acesta a precizat că Guvernul danez se aşteaptă ca proiectul să se autofinanţeze parţial prin vânzarea de loturi de pe viitoarele insule.

 

mai multe, pe ProTV