Țară, țară, vrem ostași! Putin le cere rusoaicelor să facă mai mulți copii

Președintele Rusiei sfătuiește femeile din țară să nască mai mulți copii, la fel ca strămoașele lor care creșteau câte 7-8 copii. Vladimir Putin susține că acest număr ar trebui să devină o adevărată normă.

Președintele rus Vladimir Putin cere ca femeile din țara sa să aibă „șapte, opt sau mai mulți” copii pentru a crește populația. De asemenea, șeful statului rus consideră că acest lucru ar trebui să devină o normă, fiind vorba despre o tradiție.

„Multe dintre popoarele noastre mențin tradiția familiei, în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Amintiți-vă că în familiile rusești bunicile și străbunicile noastre au avut câte 7-8 copii. Să păstrăm și să reînviem aceste tradiții. A avea mulți copii, o familie numeroasă, ar trebui să devină o normă, un mod de viață pentru tot poporul Rusiei. O familie nu este doar fundamentul statului și al societății, este un fenomen spiritual, sursa moralității”, a declarat liderul de la Kremlin vorbind printr-o videoconferință la forumul Consiliul Poporului Mondial al Rusiei, marți, 28 noiembrie.

Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generațiile viitoare. Acesta este viitorul lumii ruse, Rusia eternă, veche de un mileniu”, a continuat Putin.

Războiul din Ucraina a determinat aproximativ 900.000 de oameni să fugă din țară. Alte 300.000 de persoane au fost înrolate pentru a lupta în Ucraina, adâncind criza forței de muncă din Rusia. Aproximativ 50.000 de soldați ruși ar fi murit în războiul din Ucraina, potrivit unei analize statistice efectuate de mass-media rusă Mediazona și Meduza în iulie. În octombrie, Ministerul britanic al Apărării a precizat că aproape 290.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în războiul împotriva Ucrainei.

De când a venit la putere, în urmă cu 24 de ani, Putin a încercat să crească rata natalității în Rusia prin introducerea unei serii de stimulente guvernamentale pentru cei care au copii, dar măsurile au avut un impact redus. Unii ruși au susținut că ajutorul economic pe care guvernul l-a promis pentru familiile numeroase, cum ar fi parcelele de pământ, nu s-a materializat niciodată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri