Terminal cu 12 peroane şi staţii de încărcare pentru autobuze electrice, dat în funcţiune, de sâmbătă, în zona gării din municipiul Braşov. Investiţia a fost realizată din fonduri europene – FOTO

Sâmbătă va fi deschis primul terminal verde din Braşov, amplasat în zona gării, care este şi cel mai mare din municipiu, având 12 peroane. Noul terminal va asigura legătura dintre gară şi 14 zone din oraş sau din aria metropolitană, informează Primăria Braşov.

Terminalul este construit în zona parcării publice şi este cel mai mare din Braşov, dispunând de 12 peroane, dintre care patru vor fi dotate cu staţii electrice cu încărcare rapidă. Acoperişul autogării este tip terasă verde, circulabilă, cu gazon.

„Totodată, terminalul înseamnă nu doar o zonă de peroane asfaltată, ci şi amenajarea unui spaţiu verde cu gazon, prevăzut cu 70 de arbori şi 20 de arbuşti decorativi, pentru confortul călătorilor care aşteaptă autobuzul. Pe copertina peroanelor au fost amplasate panouri fotovoltaice. Platforma carosabilă asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m şi 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 metri. Dintre acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice şi sunt echipate cu staţii de încărcare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Terminalul asigură accesul spre gara Braşov pe următoarele linii: 4, 17B, 29, 32, 35, 37, 40, 54, legătura cu aeroportul pe linia A1 şi cu zona metropolitană pentru liniile: 310, 320, 511, 520, 540

„Transportul în comun este soluţia pe termen mediu şi lung pentru a menţine un trafic relativ relaxat în oraş, odată cu creşterea oraşului şi cu faptul că Braşovul este un oraş magnet atât din punctul de vedere al locuitorilor, cât şi al turiştilor. Nu putem să dezvoltăm şi să trecem de limitele, de barierele fizice ale acestui oraş fără prioritizarea transportului public, iar toate investiţiile şi demersurile pe care municipalitatea braşoveană le-a făcut în ultima perioadă şi pe care le are în plan pentru următorii ani susţin acest demers”, a declarat primarul oraşului, Allen Coliban.

Lucrările la acest terminal au costat 16,4 milioane de lei, fără TVA, cea mai mare parte fiind fonduri europene nerambursabile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed