Tesla Motors oferă gratuit oricui toate brevetele sale de invenție

Experții au sugerat că ar fi vorba doar despre o parte a brevetelor, dar Musk a precizat, pe blogul corporativ, că s-a referit la absolut toate brevetele.

 

„Ieri, la sediul din Palo Alto al Tesla peretele de la intrarea în clădire era plin de brevete de invenție. Astăzi, acestea nu se mai află acolo. Au fost scoase în spiritul mișcării open source, pentru a promova tehnologia mașinilor electrice”, a scris Musk.

 

Multe companii de IT se exprimă în favoarea reformei brevetor și împotriva războaielor patentelor. Tesla a decis că orice producător auto sau individ este liber să utilizeze proprietatea intelectuală a companiei. Dacă brevetele sunt utilizat corect, Tesla Motors promite să nu-i dea în judecată.

 

Musk a declarat că societatea și-a brevetat tehnologia pentru a se proteja împotriva concurenței din partea altor constructori de automobile. S-a presupus că și aceștia vor marșa pe piața mașinilor electrice.

 

Dar, așa cum arată realitatea, se pare că puțini sunt cei interesați în promovarea acestei tehnologii. În prezent, mașinile propulsate de motoare cu ardere internă reprezintă 99% sau mai mult din vânzările pe piața globală.

 

Tesla Motors a fost înființată în anul 2003 și a obținut profit abia peste 10 ani, în 2013. Compania a devenit primul producător auto american care s-a finanțat în urma unui IPO, după o acțiune similară a Ford Motor Company în 1956.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed