Tinerii din România care pot primi 330 de lei lunar, timp de doi ani


Un program guvernamental oferă un sprijin financiar de 330 de lei lunar pentru tinerii din România, sub anumite condiții, cu posibilitatea de a primi această sumă timp de până la doi ani. Cererile pot fi depuse începând cu data de 28 martie.

Programul „Primul student din familie” furnizează subvenții elevilor de liceu din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a în valoare de 330 de lei pe lună, pentru o perioadă cuprinsă între 12 și 24 de luni. Scopul acestui program este de a facilita accesul egal la învățământul superior de calitate, indiferent de contextul socio-economic.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în colaborare cu Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), lansează apeluri pentru acest program, cu obiectivul de a finanța proiecte care să asigure accesul egal la învățământul superior pentru toți tinerii, fără discriminare socio-economică, și să sprijine lupta împotriva abandonului școlar.

Instituțiile de învățământ superior de stat și private, precum și unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în colaborare cu instituțiile de învățământ superior, sunt eligibile pentru a depune proiecte în cadrul acestor apeluri.

Perioada de depunere a cererilor este cuprinsă între 28 martie 2024 și 31 mai 2024. Subvențiile pentru elevi, în valoare de 300 de lei pe lună, vor fi acordate pentru o perioadă de minim 12 luni și maxim 21 de luni, în timp ce pentru studenți, subvențiile de 330 de lei pe lună vor fi acordate pentru o perioadă de minim 12 luni și maxim 24 de luni.

Subvențiile nu vor fi plătite în timpul vacanței de vară și vor fi gestionate de fiecare instituție de învățământ în parte. Bugetul total alocat pentru aceste proiecte este de 50.000.000 de euro, distribuit pe două categorii de regiuni: regiunile mai puțin dezvoltate și regiunea dezvoltată București-Ilfov. Aceste sume sunt finanțate atât din fonduri UE, cât și din bugetul național. Programul face parte din eforturile de reducere a abandonului universitar și este reglementat de Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed