Top 10 cele mai bogate formații rock din istoria genului

Chiar dacă nu se mai bucură de strălucirea de altădată, starurile rock-ului continuă să atragă atenția și admirația a milioane de fani. Pe baza acestei susțineri, au clădit imperii financiare care încă aduc venituri substanțiale, chiar și celor care și-au încheiat activitatea muzicală.

Rockul a fost mereu un teren propice pentru succes financiar major, iar unele trupe au reușit să acumuleze averi impresionante prin vânzări de albume, turnee mondiale, drepturi de autor și alte surse de venit. Să aruncăm o privire asupra celor mai bogate trupe de rock din lume și sumele considerabile pe care le-au acumulat.

1. The Beatles ($2 miliarde)
Chiar și după despărțirea lor în 1970, The Beatles rămân una dintre cele mai bogate și influente trupe din lume. Veniturile lor provin din vânzări de albume, licențierea muzicii și numeroase produse de merchandising. Sir Paul McCartney, ”pe persoană privată”, are o avere extra de peste 1 miliard de dolari, fiind considerat cel mai bogat muzician din lume

2. U2 ($1.8 miliarde)
Cu Bono ca lider carismatic, U2 a dominat scena rock timp de 45 de ani. Trupa a câștigat enorm din turnee, vânzări de albume și parteneriate comerciale. Turneul lor „360°” a fost o bună perioadă cel mai profitabil din toate timpurile.

3. The Rolling Stones ($1.5 miliarde)
Cunoscuți pentru spectacolele lor live energice și longevitatea în industrie, The Rolling Stones au câștigat sume impresionante din turnee, vânzări de albume și drepturi de autor. Mick Jagger și Keith Richards sunt figuri emblematice în muzică.

4. Led Zeppelin ($900 milioane)
Una dintre cele mai influente trupe din istoria rockului, Led Zeppelin a vândut milioane de albume și a avut turnee extrem de profitabile. Drepturile de autor și relansările albumelor lor continuă să genereze venituri substanțiale pentru Jimmy Page și Robert Plant.

5. Pink Floyd ($800 milioane)
Cu albume emblematice precum „The Dark Side of the Moon” și „The Wall”, Pink Floyd a adunat averi considerabile din vânzări de albume și turnee. Spectacolele lor live elaborate au contribuit, de asemenea, la succesul lor financiar.

6. Metallica ($800 milioane)
Considerată una dintre cele mai tari trupe live din toate timpurile, Metallica a acumulat averi considerabile din vânzări de albume, turnee și produse de merchandising. Albumul lor Metallica (1991, The Black Album) este oficial unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

7. Eagles ($700 milioane)
Cele mai bogate formații rock! Cu hituri precum „Hotel California”, Eagles au avut un succes imens atât în ceea ce privește vânzările de albume, cât și veniturile din turnee. Albumul lor „Their Greatest Hits (1971–1975)” este unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile.

8. Queen ($600 milioane)
Cu Freddie Mercury ca frontman legendar, Queen a dominat scena rockului progresiv și a vândut milioane de albume. Filmele biografice și relansările muzicii lor au adăugat la succesul lor financiar continuu.

9. AC/DC ($500 milioane)
Trupa australiană hard rock este una dintre cele mai mari din lume când vine vorba de concerte. Activi din 1973, albumele lor, precum „Back in Black”, au vândut peste 200 de milioane de exemplare la nivel mondial.

10. The Who ($300 milioane)
Cu o carieră lungă și succes internațional, The Who au câștigat sume mari din turnee și vânzări de albume. Albumele lor concept, precum „Tommy” și „Quadrophenia”, sunt considerate capodopere ale rockului.

Aceste trupe legendare au demonstrat că muzica rock nu doar că inspiră și aduce bucurie milioanelor de fani, dar poate fi și o sursă remarcabilă de bogăție și succes financiar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed