Top 6 orase din Romania in care merita sa traiesti

Bucureştiul are 18 muzee şi alte 15 instituţii culturale. Una dintre cele mai reprezentative clădiri este cea a Ateneului Român, inaugurată în 1888.

În Bucureşti sunt înregistrate aproape 20.000 de firme, iar cele mai multe dintre ele sunt în zona Pipera, din nordul Capitalei. Salariul mediu brut în aceste companii se apropie de 4.100 de lei, faţă De 2.800 cât este în estul ţării. O diferenţă de aproape 40 de procente.

Anul trecut, peste șapte milioane şi jumătate de călători au trecut prin Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. În medie, zilnic, 120 de aeronave au decolat de pe cel mai mare aeroport al ţării.

Pe locul doi în topul orașelor din țara noastră în care merită să trăieşti se află Cluj-Napoca. Municipiul este cunoscut ca fiind „Silicon Valley” de România şi întrece orice alt oraş din țară la capitolul experți în IT.

Cluj-Napoca este anul acesta este Capitală Europeană a Tineretului şi găzduieşte zeci de evenimentele culturale. În zonă au filiale foarte multe firme străine, iar absolvenții din oraş îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă. În plus, la fel ca şi Bucureştiul, Cluj-Napoca se poate mândri cu multe spitale de top.

Se spune despre ţimişoreni că au o mentalitate de occidentali. La asta a contribuit şi poziţionarea orașului, la graniţa de vest. Aproape 100 de kilometri despart Timișoara de vama Nădlac, locul de ieşirea din ţară spre Ungaria. Iar cine vrea să ajungă la Viena, în Austria, are de mers numai cinci ore cu maşina. Drumul este, incomparabil, mai scurt şi mult mai bun decât cel spre Bucureşti. Faptul că Timișoara este practic o poarta de acces catre orase din Europa a adus aici şi numeroşi investitori străini.

Situat în centrul ţării, Brașovul este încărcat de istorie şi promovat ca o destinaţie turistică montană ideală. Este orașul care atrage anual zeci de mii de turiști. Aici, ai tot ce ți-ai putea dori: puritatea aerului și răcoarea munților, frumusețea clădirilor și monumentelor medievale bine întreținute, confortul spațiilor de cazare, ospitalitatea tradiţională românească, varietatea și abundența locurilor pentru cumpărături.

Marea Neagră joacă rolul cheie în economia municipiului Constanța și implicit în nivelul de trai al oamenilor. Portul Constanța este poarta estică de intrare a mărfurilor în Europa și principalul motor financiar al zonei. Turismul este un alt atu al celui mai mare oraş situat pe litoralul Mării Negre.

Și Sibiul este un oraş foarte căutat de turişti, dar, faţă de Braşov, are o industrie mult mai puternică. În ultimii ani, aici au venit foarte mulți investitori străini, iar şomajul este unul dintre cele mai scăzute din ţară. Un atu este şi preţurile chiriilor, mai mici în Sibiu comparativ cu marile oraşe din România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed