Toti indicii Bursei, pe crestere

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, joi, cu 0,24%, față de închiderea din ziua precedentă, ajungând la 6.962,37 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a urcat și el cu 0,24%, până la 7.603,07 puncte.  Indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a crescut cu 0,59%, până la valoarea de 31.986,99 puncte.

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de joi de pe BVB este  RETRASIB SA SIBIU, titlurile căreia s-au apreciat cu 13,17%. Pe poziția a doua se situează ELECTROARGES SA, cu un avans de 6,29% al prețului acțiunilor, fiind urmată de  ELECTROPUTERE S.A., ale cărei acțiuni au crescut cu 5,28%. Totodată, titlurile CASA DE BUCOVINA-CLUB DE MUNTE  s-au apreciat cu 4,85%, iar cele ale  CONTED SA DOROHOI cu 4,79%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor SA PREFAB SA BUCURESTI: -10,05%. Un declin de 6,74%, față de ședința din ziua precedentă, au avut-o și titlurile ALTUR S.A., în timp ce titlurile CEMACON SA CLUJ-NAPOCA au suferit o depreciere de 6,35%. Acțiunile STIROM SA Bucuresti au scăzut cu 4,71%, iar cele ale CONPET SA Ploiesti au pierdut 3,55% din valoare.

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, joi, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea: peste 6 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 5,7 milioane lei. Compania cu cea mai mare valoare tranzacționată astăzi a fost  ELECTRICA SA: 7,5 milioane lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed