Toyota a rămas cel mai mare constructor auto mondial şi în 2010

Comparativ, rivalul american General Motors (GM) a anunţat că în 2010 vânzările sale au crescut cu 12,2 procente până la 8,39 milioane vehicule.

 

În pofida numeroaselor acţiuni de rechemare la service, vânzările Toyota au crescut cu 8% în 2010 comparativ cu 2009, a precizat grupul nipon într-un comunicat. Excluzând vânzările de mini-vehicule realizate de divizia Daihatsu Motor Co precum şi vânzările diviziei de camioane Hino Motors Ltd, Toyota a vândut anul trecut 7,528 milioane vehicule. În timp ce vânzările pe piaţa japoneză au crescut cu 14 procente până la 1,566 milioane vehicule, pe piaţa externă vânzările Toyota au crescut cu şase procente până la 5,962 milioane vehicule.

 

În perioada cuprinsă între sfârşitul lui 2009 şi începutul lui 2010 Toyota a fost nevoit să recheme la service aproximativ nouă milioane de autovehicule vândute în întreaga alume din cauza mai multor probleme tehnice, în special a problemelor la pedala de acceleraţie care risca să rămână blocată dat şi a problemelor la sistemul de frânare, toate aceste retrageri provocând una din cele mai grave criza cu care s-a confruntat Toyota în istoria sa.

 

Toyota Motor Corp. a detronat General Motors din poziţia de lider auto mondial în anul 2008, o poziţie pe care GM a deţinut-o fără întrerupere timp de aproape opt decenii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed