Toyota va lansa 20 modele noi de maşini. Vezi unde şi până când

Grupul japonez a prezentat marţi modelul Camry 2012, la studiourile Paramount din Hollywood, la eveniment participând 200 de actori, dansatori şi muzicieni.

 

Camry este primul dintre cele 20 de modele Toyota, Lexus şi Scion, noi sau modernizate, care vor intra pe piaţă până la începutul anului 2013, a declarat Bob Carter, vicepreşedinte al grupului pentru vânzările din SUA.

 

Noua versiune a Camry, cel mai bine vândut model pe piaţa din SUA, va intra la vânzare în octombrie.

 

„În ultimii trei ani au avut diverse probleme, unele care nu au depins de Toyota, altele care au scos la iveală deficienţe în companie. Lansarea Camry şi a altor modele noi este extrem de importantă”, a declarat Ed Kim, analist la AutoPacific în Tustin, California.

 

Noile modele, dintre care cinci vor fi lansate în acest an, vin în condiţiile în care Toyota este pe cale să piardă poziţia de cel mai mare producător auto la nivel mondial.

 

Cutremurul produs în martie în Japonia a încetinit planurile Toyota timp de mai multe luni şi a afectat eforturile de relansare a activităţilor după rechemările record de vehicule din 2010, pentru remedierea unor probleme.

 

Livrările celor trei branduri ale Toyota pe piaţa din SUA au scăzut cu 7,1% în primele şapte luni ale acestui an, la 943.590 de vehicule, cel mai redus nivel de după 1999.

 

În schimb, vânzările totale de vehicule uşoare din SUA au crescut cu 11%. Livrările Hyundai au urcat cu 23%, ale General Motors cu 16%, iar ale Ford Motor cu 12%.

 

Pe lângă Camry, Toyota va mai lansa în acest an hybridul Prius v, modelul subcompact modificat Yaris, miniautomobilul Scion iQ şi vehiculul pick-up Tacoma.

 

Între modelele care vor fi lansate anul viitor se numără o versiune electrică a Prius şi hibridul compact Prius c.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed