Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Când se pune grâul la încolțit și de ce

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Când se pune grâul la încolțit și de ce. Sfântul Andrei este sărbătorit anual la data de 30 noiembrie.

Iar în fiecare an, bugetarii se bucură de o zi liberă pe 30 noiembrie, urmată de o alta liberă de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

O tradiție interesantă de Sfântul Andrei este cea legată de faptul că se pune grâul la încolțit. Când se pune și care e motivul?

Conform tradiției, oamenii așează boabe de grâu la încolțit pe 30 noiembrie, în ziua dedicată Sfântului Andrei. Mulți respectă tradiția, are spune că trebuie îndeplinit acest obicei la prima oră a dimineții.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Când se pune grâul la încolțit și de ce

Sunt și persoane însă care aleg să pună grâul la încolțit după miezul nopții. Ce semnificație are această tradiție și de ce o urmează multe persoane?

În primul rând grâul este considerat un simbol al belșugului și prosperității, având, din perspectivă religioasă, o semnificație legată de simbolul vieții.

Procesul constă în așezarea boabelor de grâu într-un vas larg, fie direct în pământ, fie utilizând o bază de vată. După ce recipientul este pregătit, se adaugă un strat de pământ pe fundul vasului, urmat de boabele de grâu și încă un strat subțire de pământ.

După așezarea grâului în vas, acesta trebuie lăsat la o temperatură prielnică, pentru a permite creșterea.

Se spune că cei care respectă acest obicei, vor avea parte de noroc. Ulterior, grâul este verificat în noaptea de Revelion, astfel încât cei care l-au pus vor afla dacă vor avea parte de noroc și belșug în anul următor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed