Tragedie în Nepal. Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit. Zeci de oameni au murit

Cel puțin 40 de oameni au murit în Nepal, după ce un avion cu 72 de persoane la bord s-a lângă aeroportul Pokhara, în centru țării.

Avionul ATR 72 Yeti Airlines zbura de la Kathmandu la Pokhara şi s-a prăbuşit la aterizare și a luat foc. La bord se aflau 68 de pasageri, inclusiv 15 cetăţeni străini şi patru membri ai echipajului, relatează Reuters.

Au fost mobilizați 200 de soldați nepalezi pentru căutări

Imediat după accident, aproximativ 200 de soldaţi nepalezi sunt implicaţi în intervenţii de la locul accidentului.

„Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul”, a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

Tot el a spus: „Ne așteptăm să recuperăm și mai multe trupuri neînsuflețite. Avionul s-a rupt în bucăți”.

Acesta este cel mai grav accident din Nepal din 1992, când un Airbus A300 al Pakistan International Airlines s-a prăbușit pe un versant în timp ce se apropia de Kathmandu, potrivit bazei de date a Aviation Safety Network. Avionul avea o vechime de 15 ani, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightRadar24.

La bord se aflau și 2 europeni

Prim-ministrul Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său şi a îndemnat agenţiile de stat să lucreze la operaţiunile de salvare.

Dintre pasageri, 53 sunt nepalezi,, cinci indieni, patru ruşi, doi coreeni şi câte unul din Irlanda, Australia, Argentina şi Franţa.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed