Turiștii vor fi taxați în Sevilia. De ce

0

Turiști vor plăti o taxă în Sevilia. Primăria oraşului din sudul Spaniei a anunțat, astăzi, că cei care vizitează celebra piaţă centrală Plaza de Espana ar urma să plătească o taxă.

”Intenţionăm să închidem Plaza de Espana şi să îi taxăm pe turişti pentru a finanţa lucrările de conservare şi a asigura siguranţa”, a scris primarul Jose Luis Sanz într-o postare pe platforma de social media X.

Plaza de Espana din Sevilla a fost construită pentru Expoziţia Ibero-Americană din 1929. Mii de persoane din întreaga lume vizitează zilnic această piaţă, în trăsuri trase de cai sau pe jos. Structura a fost folosită ca fundal în filmul ”Ameninţarea fantomei” din 1999 şi este de asemenea un punct important pentru viaţa culturală din Sevilia, găzduind concerte, piese de teatru şi prezentări de modă.

Chiar dacă edilul Jose Luis Sanz a ţinut să clarifice că rezidenţii vor putea în continuare să aibă acces gratuit în Piaţa Spaniei, mulţi utilizatori ai reţelei X, inclusiv din Sevilia, au criticat planul.

”O taxă turistică pentru toţi vizitatorii ar genera mai puţine dezbateri şi venituri mai mari. Ascultaţi-i pe oameni nu pe hotelieri”, a scris un utilizator. „Ceea ce vor oameni de la tine este o taxă pe turism şi o reglementare generală a turismului de masă care ne distruge oraşul”, a adăugat altul.

Cu peste trei milioane de turişti pe an la o populaţie de aproximativ 700.000 de locuitori, Sevilia est al treilea cel mai vizitat oraş din Spania, care la rândul său este una din cele mai vizitate ţări din lume, şi pentru care turismul asigură 13% din Produsul Intern Brut.

Multe oraşe se străduiesc să găsească un echilibru între veniturile atât de necesare din turism şi menţinerea atractivităţii pentru locuitori. Oraşul Veneţia din Italia va introduce în luna aprilie o taxă pentru turişti, în încercarea de a limita numărul celor care care sosesc în oraş pentru o singură zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.