TVR: În urma discuţiilor cu partenerii de dialog social 872 de posturi vor fi desfiinţate

Potrivit sursei citate, noua schemă a rezultat în urma consultărilor dintre reprezentanţii conducerii şi partenerii de dialog social, cu privire la concedierile colective.

 

„În timpul consultărilor, care s-au derulat în perioada 13-24 septembrie, cele două părţi au convenit ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate în SRTv să fie mai mic decât cifra aprobată prin HCA nr. 110/28 august şi cea propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă. Astfel, în noua schemă organizaţională vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate doar 872 de posturi, faţă de cele 962 propuse iniţial. Această decizie a fost luată fără afectarea substanţială a indicatorilor economici cuprinşi în Programul de redresare economică a SRTv, care justifică măsura concedierilor colective”, se arată în comunicat.

 

Hotărârea a fost adoptată cu 11 voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

 

Reprezentanţii instituţiei susţin că „Televiziunea Română se află într-o situaţie financiară critică, fără măsuri urgente de redresare riscând să ajungă în imposibilitatea de a funcţiona”.

 

Pe 28 august, CA al TVR a aprobat Programul de redresare economică a societăţii, care prevede o serie de măsuri necesare pentru reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed