Un angajat al unei instituţii din subordinea Ministerului Proiectelor Europene ar fi semnat, prin firma sa, contracte de consultanţă de 1,1 milioane de lei cu instituţii publice/ Minister: Este un angajat contractual şi astăzi îi va înceta contractul

Potrivit , Octavian Ioan Ionescu, un angajat al Organismului intermediar regional pentru Programe europene Capital uman – Regiunea Bucureşti-Ilfov, instituţie subordonată MIPE, a semnat, prin firma sa de consultanţă, contracte în valoare de 1,1 milioane de lei cu instituţii publice.

 

Cele mai multe contracte vizeză proiecte pentru obţinerea de fonduri prin PNRR – Componenta 7 – Transformare Digitală.

Totodată, o parte din activitatea firmei lui Ionescu ar fi avut loc în timpul programului acestuia la OIR Bucureşti-Ilfov.

”Persoana respectivă este un angajat contractual la OIR Bucureşti-Ilfov şi astăzi îi va înceta contractul şi orice legătură a sa cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Suntem aproape de finalizarea ordonanţei care prevede clarificarea şi înăsprirea regulilor şi condiţiilor în care personalului care gestionează fonduri europene şi guvernamentale îi poate fi încredinţată o astfel de răspundere. Astfel de situaţii au derivat dintr-o legislaţie permisivă şi aplicată în interesul propriu şi nu al valorilor instituţiei, iar toleranţa pentru asemenea comportamente este zero”, a transmis, marţi, Ministerul Proiectelor Europene.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri