Un deputat PNL anunţă că va depune în Parlament, în această lună, un pachet legislativ cu măsuri şi facilităţi pentru antreprenorii din România care vor angaja, pe perioadă nedeterminată, români din diaspora

„Luna aceasta voi depune în Parlament un pachet legislativ prin care voi institui un set de măsuri şi facilităţi pentru antreprenorii din România care vor angaja, pe perioadă nedeterminată, români din diaspora”, a afiirmat, miercuri, Valentin Făgărăşian, într-un mesaj video afişat pe pagina de Facebook a PNL.

 

Deputatul liberal de Diaspora a mai spus că va propune şi o serie de facilităţi pentru românii care se întorc şi vor să înfiinţeze o microîntreprindere sau o fermă agricolă.

 

„Impactul bugetar va fi nesemnificativ raportat la efectele pozitive ale acestor măsuri: reîntregim familiile, asigurăm o creştere economică puternică şi durabilă, majorăm veniturile bugetare şi avem resurse financiare pentru salarii mai mari în educaţie, sănătate sau apărare, pentru pensii decente şi pentru investiţii publice. PIB al României s-ar putea dubla în câţiva ani dacă ne-am strădui să-i aducem acasă pe românii care lucrează în străinătate”, a completat liberalul.

 

El a mai spus că în România, lucrează în prezent aproximativ 5,8 milioane de angajaţi, care au unul sau mai multe contracte de muncă active.

 

„În acelaşi timp, peste 4,5 milioane de români muncesc onest în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte state ale Uniunii Europene şi reprezintă pilonii de creştere şi stabilitate economică pentru statele care i-au primit. Este uşor de intuit faptul că producţia naţională s-ar dubla dacă am reuşi să-i aducem acasă pe românii care astăzi muncesc peste hotare”, a mai precizat Făgărăşian.

 

Deputatul PNL consideră că perioada imediat următoare reprezintă cea mai bună oportunitate pentru România de a aplica măsuri pentru repatrierea cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

 

„Deficitul de forţă de muncă din construcţii, agricultură, servicii este deja foarte mare, la nivelul sutelor de mii, iar proiectele de investiţii cu finanţare externă nerambursabilă vor necesita un volum şi mai mare de forţă de muncă bine calificată. De unde luăm angajaţi? Din Asia? Din Africa? Este iraţional sa aducem lucrători străini când noi avem milioane de români care s-ar întoarce şi mâine în ţară dacă le-am crea condiţiile necesare”, a conchis liberalul.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri