Un fost administrator al Zimtub a vândut 18% din acţiunile companiei, după un avertisment de la CNVM

Astfel, Flamboyant a cumpărat în şedinţa de miercuri a Bursei Stelian Dragomir a vândut 865.999 titluri Zimtub, reprezentând 17,94% din capital, pentru care a plătit aproape 823.000 lei. Contrapartea acestei tranzacţii a fost Stelian Dragomir, care a cedat în total în piaţă 870.999 de acţiuni, adică 18,04% din capital, obţinând 827.400 lei.

În urma acestor schimburi de acţiuni, Flamboyant a ajuns la o deţinere de 31,88%, în timp ce Stelian Dragomir mai are, potrivit ultimelor raportări, 0,3% din acţiuni. Dragomir, fost administrator al producătorului de ţevi, a fost avertizat la sfârşitul lunii octombrie de CNVM, alături de firma Intergaz , după ce Comisia observase că cei doi acţionari acţionau concertat împreună cu Interagro, pe baza unor tranzacţii realizate între ei şi a deciziilor identice luate de aceştia în trei dintre adunările generale de la Zimtub. Tot atunci, Interagro a fost amendată cu 15.600 lei, adică 1% din capitalul social.

Arbitrul pieţei constatase că fostul administrator al Zimtub, Stelian Dragomir, care deţinea 18,34% din capitalul societăţii, a transferat acţiuni Zimtub către Interagro şi Intergaz, prin intermediul aceleiaşi case de brokeraj, ceea ce arată concertarea, având în vedere că ordinele de vânzare, respectiv cumpărare au fost introduse in piaţă de cei trei la intervale foarte mici, de 1 secundă, respectiv 4 secunde.

De asemenea, cele două firme şi Stelian Dragomir au votat identic în adunările generale din 28 august 2008, 15 ianuarie 2009 şi 28 aprilie 2009, adunări în care s-au aprobat înfiinţarea unui SRL, vânzarea unor clădiri şi terenuri şi alegerea consiliului de administraţie.

Astfel, potrivit legii pieţei de capital, grupul format din Interagro, Intergaz şi Stelian Dragomir ar fi trebuit să facă ofertă publică de preluare la Zimtub încă de la jumătatea lunii iulie, deoarece deţin acţiuni reprezentând mai mult de 33% din drepturile de vot ale societăţii.

Producătorul de ţevi a încheiat primele nouă luni din 2009 cu un profit net de 217.125 lei (51.300 euro), după pierderile din aceeaşi perioadă a anului 2008, în contextul în care cifra de afaceri a companiei s-a dublat, la 31,71 milioane lei (7,5 milioane euro).

Zimtub are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat în 4,83 milioane acţiuni, cu valoarea nominală de 2,50 lei. Potrivit ultimelor raportări, acţionarii principali ai Zimtub sunt Interagro SRL şi Intergaz SRL, care controlează împreună 33% din capitalul social, în timp ce Flamboyant Ventures Ltd deţinea înaintea tranzacţiilor de miercuri 13,93% din acţiuni. De asemenea, Stelian Dragomir avea o participaţie de 18,34%, iar Inter Ferm Fântânelele controla 25,86% din acţiuni.

Ultima cotaţie a titlurilor Zimtub a fost de 0,95 lei/acţiune, înregistrată în şedinţa de miercuri a Bursei, ceea ce dă companiei o valoare de piaţă de 4,59 milioane lei (1,07 milioane euro). Zimtub se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ZIM.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea Înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comentează şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed