Un hacker a accesat unul din conturile Dropbox de GitHub

Dropbox anunţă că a suferit un minor atac cibernetic, în urma căruia a căzut victimă codul stocat de companie pe un cont de GitHub.

Contul a fost accesat pe 14 octombrie, iar Dropbox a aflat de atac în urma unei notificări pentru activitate suspicioasă primită o zi mai târziu de la GitHub.

Atacul a fost posibil în urma unui atac de phishing, prin care hacker-ul a aflat datele de logare ale unuia dintre angajaţii companiei.

Au fost accesate astfel 130 de pachete de cod stocate de Dropbox pe GitHub. Acestea conţineau, în mare, API-uri folosite de aplicaţiile terţe, o serie de experimente şi câteva instrumente şi fişiere de configurare.

Compania dă asigurări că hacker-ul nu a avut nicio secundă acces la datele utilizatorilor sau aplicaţiile şi infrastructura internă a serviciului de stocare cloud.

Pentru a evita un nou incident similar, Dropbox spune că va începe să folosească standardul de autentificarea WebAuthn şi va impune angajaţilor folosirea autentificatoarelor hardware şi a logării pe bază de elemente biometrice (amprentă scanare facială etc.).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed