Ungureanu: România intenţionează să dezvolte relaţiile economice cu China

„România a atras în ultimele două decenii investiţii străine directe de peste 53 miliarde euro, iar în actuala conjunctură economică, caracterizată prin incertitudini şi dificultăţi economice, diversificarea schimburilor comerciale şi a paletei de investitori, inclusiv cu emergenţa tot mai pronunţată a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. În acest sens, luăm ca exemplu schimburile comerciale cu China”, a spus Ungureanu, la o conferinţă economică privind relaţiile economice dintre România şi China.

 

El a arătat că relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor, valoarea totală a schimburilor comerciale ridicându-se la 4,2 miliarde dolari.

 

În discursul susţinut la conferinţă, premierul a mai arătat că, în pofida situaţiei economice „complexe”, România a reuşit prin măsuri de reformă economică uneori dureroase să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea, cu un ritm de aproape 2,5% în 2011 şi un ritm estimat pentru acest an de 1,5-2%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed