“USL a fost o gândire care mi-a aparținut”, dezvăluie Dan Voiculescu

0
28
“USL a fost o gândire care mi-a aparținut”, dezvăluie Dan Voiculescu

El a adăugat că va ţine unit USL, chiar dacă nu se simte “foarte relaxat” cu privire la situaţia din cadrul Uniunii. “Eu cred că la ora actuală e o tensiune foarte mare în actuala Opoziţie. Dl Traian Băsescu şi ce-a mai rămas din PDL, plus noii sateliţi ai PDL, vor cu orice preţ să rupă USL.

 

Asta e dorinţa lor pentru că-şi dau seama că, atât timp cât USL-ul este unit, nu a nicio şansă. Ăsta e motivul pentru care folosesc toate motivele posibile pentru a crea tensiune între Crin Antonescu şi Victor Ponta, între Dan Voiculescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Creează tensiuni…”, a susţinut liderul conservator.

 

Potrivit acestuia, atât timp cât există o alianţă între partide de stânga cu partide de dreapta şi de centru-dreapta vor exista priorităţi ale fiecăruia, deoarece fiecare are electoratul său. “USL a reuşit 70% adunând electorat PSD, PNL şi PC. Sigur, conservatorii au venit cu principiile lor fundamentale, (…) PSD a venit cu problemele lui legate de aspectele sociale şi din cauza asta a reuşit să aducă voturile celor care practic cred în PSD, iar PNL-ul a reuşit să aducă electoratul care crede în principiile liberale – o sumă de principii care s-au adunat în USL. Îi voi ţine în continuare. USL-ul va rezista în ciuda tuturor presiunilor de a fi spart dintr-un singur motiv: USL-ul s-a constituit ca o alianţă politică cu câteva etape legate de Parlament majoritar, urmează alegerile europarlamentare şi urmează alegerile prezidenţiale. Ca atare, USL va fi unit pe aceste trei dimensiuni”, a declarat Dan Voiculescu, la televiziunea publică.

 

Potrivit preşedintelui fondator al PC, “USL a fost o gândire” care i-a aparţinut. “Am gândit USL”, a spus Voiculescu. “Lucrurile stau în felul următor: cele două partide mari, PSD şi PNL, aveau o dificultate în a colabora din motive diverse obiective, subiective, nu ştiu dacă din cauza liderilor, dar doctrina liberală cu cea social-democrată au avut de-a lungul timpului o dificultate de a colabora. Am sesizat acest lucru şi am gândit cum ar trebui procedat şi mi-am dat seama că orgoliile şi problemele existente între cele două mari partide nu pot fi rezolvate la masa negocierilor şi atunci practic am aplicat o metodă care se numeşte ‘negocieri punct de rupere’, am făcut o alianţă cu PNL, lucru care a determinat PSD-ul să se alăture. Deci s-a format alianţa de centru-dreapta şi ulterior la două, trei săptămâni s-a format USL-ul”, a detaliat Dan Voiculescu.