USR: Guvernul apără salariile nesimţite din ASF, nu pe românii care-şi asigură casele

Guvernul PSD-PNL a emis un punct de vedere prin care ”nu susţine” iniţiativa legislativă USR prin care se elimină obligativitatea poliţei PAD la încheirea unei asigurări facultative a locuinţei, ceea ce, consideră senatorul USR, este o hoţie, căci PAD-ul nu oferă nicio acoperire în cazul unor riscuri reale, precizează USR.

 

”Câţi români ştiu că PAD-ul nu-ţi acoperă pagubele în caz de inundaţie decât dacă îţi intră Dâmboviţa în apartament, chiar dacă stai la etajul 7?  Că, pentru a te despăgubi în caz de cutremur, trebuie ca blocul să se prăbuşească integral, nu că ţi-a căzut mobila şi au fost distruse bunuri? PAD-ul este o mare ţeapă dată românilor, nu este o poliţă de asigurare a locuinţei, ci doar o cale de a asigura bani pentru salariile nesimţite din ASF”, spune Cristi Berea.

 

Cristi Berea argumentează că eliminarea PAD-ului ca şi condiţie pentru încheierea asigurări facultative nu ar aduce niciun prejudiciu cetăţenilor deoarece toate riscurile acoperite de PAD se regăsesc şi în poliţele facultative, reciproca nefiind valabilă.

 

”În fiecare zi, în România, iau foc 19 locuinţe. Incendiul nu este acoperit de PAD, aşa că unul dintre riscurile cele mai frecvente nu beneficiază de nicio acoperire. De asemenea, suma maximă despăgubită este de 20.000 de euro. Mai ştiţi apartamente de 20.000 de euro în România? Românii plătesc 130 de lei pe an degeaba. Adică nu chiar degeaba, căci toţi aceşti bani strânşi finanţează salariile şi primele din ASF”, mai spune senatorul USR.

 

Conform datelor invocate de USR, doar 20% dintre locuinţele din România sunt asigurate, unul dintre cele mai scăzute procente din Uniunea Europeană, cele mai multe fiind cele încheiate la cererea băncilor, atunci când acordă credite imobiliare. Dar proprietarul unei locuinţe nu îşi poate asigura casa pentru riscul pe care-l consideră cel mai crescut, ci trebuie, obligatoriu, să o asigure împotriva dezastrelor naturale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed