Vacanță în Laponia: Care sunt activitățile preferate de turiști?

Laponia finlandeză nu duce lipsă de atracții naturale uimitoare, excursii palpitante și locuri de cazare unice. Laponia este o destinație cunoscută pentru fenomenele incredibile de lumini, natura arctică și Moș Crăciun, dar multe alte activități te invită să le experimentezi în sezonul de iarnă.

Agenții de turism ai agenției Perfect-Tour au creat o compilație de atracții pentru care merită să-ți petreci vacanța de iarnă în Laponia. Aceasta este inspirată din preferințele turiștilor români care au vizitat deja Laponia. Așa că, dacă vrei să petreci o vacanță de iarnă în Laponia, uite ce nu trebuie să ratezi!

Vizită în satul lui Moș Crăciun (Santa Village)

Unul dintre principalele motive pentru care turiștii aleg Laponia în timpul iernii este Moș Crăciun, iar Laponia este casa acestui faimos simbol de vacanță din toate timpurile. Aici te poți bucura de magia Crăciunului în satul lui Moș Crăciun (Santa Village) din Rovaniemi. Situat la aproximativ 8 kilometri de oraș și chiar pe linia considerată ca delimitarea Cercului Polar, satul este considerat cea mai importantă atracție turistică a zonei.

Moșul e mereu la birou și abia așteaptă să te întâlnească. Lui îi poți spune toate secretele și dorințele tale, iar el te va răsplăti cu un autograf pe care să-l păstrezi amintire.

În sat poți vizita Biroul Poștal, unde poți comanda o scrisoare pe care să o transmiți cuiva drag de acasă. Alege scrisoarea preferată, pune-o în cutia poștală roșie și destinatarul o va primi acasă cu ștampila lui Moș Crăciun.

Vizită la Parcul lui Moș Crăciun (Santa Park)

În parcul lui Moș Crăciun, copiii și părinții deopotrivă se bucură de workshop-uri la școala de elfi și de show-uri gratuite. De asemenea,  pot merge la școala de caligrafie, la locul de joacă angry birds, se pot plimba cu sania lui Moș Crăciun și, desigur, pot face poze cu acesta.

Întreaga experiență în parcul lui Moș Crăciun este plină de distracție și pastrează viu spiritul sărbătorilor de iarnă.

Plimbare cu snowmobilul, o aventură arctică memorabilă

Snowmobilul este cel mai rapid mijloc de transport dacă vrei să explorezi Laponia finlandeză. Cu ajutorul lui poți descoperi lacurile înghețate, pădurile izolate și priveliștile care-ți taie răsuflarea. Vei primi instrucțiuni de conducere și reguli de siguranță, apoi ești gata de aventură.

Pe traseu te vei bucura de o pauză în timpul căreia poți savura un suc de fructe cald. În final, drumul te va conduce către Safari Club House unde o băutură caldă și o gustare în fața unui foc de tabără te va reconforta.

Vizită la Lainio Snow Village

Lainio Snow Village este, după cum numele sugerează, un sat cu hoteluri de gheață. Cu un design unic, sculptat an de an pe o temă diferită, satul dispune de aproximativ 30 camere stil igloo, construite din gheață și zăpadă. Datorită izolării oferită de zăpadă, în interior, temperatura este cuprinsă între -2 și -5 grade celsius.

Poți lua masa restaurantul de gheață sau te poți delecta cu un ceai tradițional la barul de gheață. Printre nenumaratele sculpturi și jocuri de lumini, vei descoperi și o uimitoare capelă de cununii, în care te poți relaxa câteva clipe.

Safari cu husky

Tabăra de husky este o experiență memorabilă, căci nu oricând poți admira priveliști înghețate dintr-o sanie trasă de câini husky. Excursia îți dezvăluie peisajele fascinante ale Laponiei și-ți accentuează spiritul de libertate. De asemenea, te conduce spre ferma de husky și vei învăța cum să mânuiești acești câini și la ce comenzi răspund. Acești prieteni îmblăniți și entuziaști sunt dornici de dragoste, așa că nu ezita să le oferi puțină iubire și să te fotografiezi cu ei. În final, vei avea parte de o gustare și suc de fructe cald.

Safari la ferma de reni

Renii sunt animale semi-salbatice, ei trăiesc liberi în padure și sunt adunați doar de două ori pe an pentru faimoasele excursii cu reni. Renii aleși pentru tragerea saniei și pentru curse sunt atent aleși și îngrijiți de proprietar.

În acest safari, vei învăța și vei experimenta pe o distanșă de aproximativ 3 km cum se conduce o sanie trasă de reni. Și cum temperaturile cer și ceva reconfortant, la fermă vei fi imbiat cu gustări și cafea sau ceai cald.

Admiră Aurora Boreală

În nopțile senine, încântătorul fenomen al aurorei boreale îți va cuceri privirea. În mitologia finlandeză, Luminile Nordice sunt spirite ce se mișcă pe boltă sau reflectă scutul eroinei mitice Valkyria. Alții susțin că aurora este coada unei vulpi polare. Dincolo de mituri, aurora este un regal de lumini ce poate fi admirat chiar după miezul nopții. Așa că, dacă vrei o experiență completă în Laponia, nu rata aurora boreală învolburându-se!

Ai atâtea de făcut într-o vacanță în Laponia, așa că nu rata experiențele! Alege Laponia pentru un Crăciun în familie și bucurați-vă de momente magice la Cercul Polar!

Agenții Perfect-Tour îți stau la dispoziție pe cu oferta personalizată pentru o vacanță în Laponia pe [email protected] sau la 031.9596. Experiența de peste 20 ani în crearea de sejururi fără cusur îi recomandă ca parteneri de încredere pentru viitoarea ta călătorie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed