Valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni a urcat la 46,8 mil. euro, în septembrie (VIDEO)

După o lună de pauză în august, interesul pentru instrumentele cu venit fix a fost din nou în creştere luna trecută. Deşi randamentele au devenit tot mai mici, valoarea tranzacţionată, în septembrie, se apropie de maximul din acest an, atins în mai. Atunci, într-o singură lună au fost schimbate titluri cu venit fix în valoare de peste 55 milioane de euro.

Luna trecută, cu obligaţiuni au fost realizate schimburi de 46,8 mil de euro, în condiţiile în care cele cu acţiuni au adus peste 153 de mil de euro.

Preferate au fost titlurile de stat, scadente în martie 2014. Ele au generat 17 tranzacţii cu o valoare de 14 mil de euro, ceea ce reprezintă 30% din total. Noi vedete pe acest segment au devenit, în septembrie, titlurile de stat scadente în martie şi octombrie 2010.

Specialiştii din piaţă spun că lichiditatea mare s-a datorat transferurilor între portofolii şi marcărilor de profit. Vânzătorii, care au cumpărat sub valoarea nominală, îşi marchează profitul. De exemplu, titluri de stat cu scadenţa în 2014 se tranzacţionau în februarie la 98% din valoarea nominală. În ultima şedinţă s-au realizat tranzacţii la 103,6% din valoarea nominală.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed