Victor Ponta: Lumea economică privată va construi dezvoltarea României

„Avem nevoie de repere, să ne propunem ceva până intrăm în UE, să ne propunem ceva până intrăm în NATO. În ultima vreme nu ne-am mai propus nimic şi de aceea probabil nu am realizat aproape nimic şi cred că ceea ce lipseşte României – şi este datoria nu doar a oamenilor politic, ci a tuturor celor care sunt interesaţi de România – este o viziune de dezvoltare pentru următorii ani”, a afirmat Victor Ponta, la Bucharest Forum 2012, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

 

În opinia sa, contextul pentru dezvoltare economică „este mai favorabil ca niciodată”, după perioada de austeritate suportată.

 

„România a experimentat în ultimii poate cea mai dură terapie, cea mai dură perioadă de austeritate, raportat la celelalte ţări europene şi nu doar. A supravieţuit cu răni cu amintiri, cu responsabilităţi politice, însă a fost o perioadă în care îmi doresc să cred s-au învăţat lecţiile cele mai importante. Este nevoie de disciplină bugetară, de un alt mod de cheltuire a banilor publici”, a susţinut şeful Guvernului.

 

Ponta şi-a exprimat convingerea că după această situaţie dificilă România va trebui să-şi valorifice potenţialul pentru a înregistra o creştere.

 

„Cred că avem un moment astăzi zero cu potenţial pozitiv, cred că lucrurile bune, dar şi cele greşite făcute în trecut trebuie să ne rămână în minte ca ceea ce trebuie evitat în viitor. Trebuie să înţelegem că nu vom avea niciodată bani la buget, bani pentru sănătate, pentru educaţie decât dacă avem un mediu de afaceri performant – şi o spune un premier social-democrat -, da, cred că lumea economică privată este cea care va construi dezvoltarea României, cea publică trebuie doar să beneficieze şi să sprijine această dezvoltare. Cred, de asemenea, că nu poţi într-o democraţie să ai dezvoltare economică pe fondul unei nemulţumiri şi frustrări sociale fără precedent”, a concluzionat Victor Ponta.

 

Bucharest Forum este o iniţiativă privată, al cărei obiectiv principal este crearea unei punţi între mediul economic, cel decizional politic şi de cel de expertiză sectorială, într-o perioadă în care Europa are nevoie de coerenţă în politicile economice. Forumul are loc anual şi îşi propună să pună Bucureştiul pe harta marilor reuniuni internaţionale economice şi politice.

 

Bucharest Forum 2012 este organizat de Institutul Aspen România în colaborare cu American Chamber of Commerce, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Foreign Investors Council.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed